Zelf speltbrood bakken is gezond en ook nog is erg leuk om te doen. Tenminste je moet wel even wat tijd vrij maken om speltbrood te bakken. In dit artikel leest u een volledige handleiding hoe je speltbrood bakt.

Speltbrood maken is NIET moeilijk!

Over het algemeen wordt brood bakken gezien als iets ingewikkeld wat alleen is weggelegd voor echte keukenprinsen of prinsessen. Echter is dat niet helemaal terecht want iedereen kan speltbrood bakken. Echter zoals in de inleiding al stond, je moet er wel even de tijd voor nemen. Niet denken: Ik doe het wel even in een halfuurtje. Dan gaat het mis!

Speltbrood bakken is goedkoop!

Speltbrood is in de winkel een duurder brood. Daarom kan het een uitkomst zijn om speltbrood zelf te bakken. Daarnaast is ook nog is veel lekkerder dan brood dat je bij de bakker of de supermarkt koopt. Vooral als het net uit de broodbakmachine komt. Het is dan knapperig en de warmte komt er nog van af. Heerlijk!

Voor het maken van speltbrood heb je natuurlijk een recept nodig. Speltbrood bestaat onder andere uit gist, speltmeel, roggemeel, zout en lauw water.

Daarnaast heb je ook nog wat accessoires nodig, namelijk een broodbakmachine en een grote kom. Daarnaast een mixer om alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Zelf speltbrood bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *