Wat is speltbrood? Dat is de vraag die ik ga behandelen in dit artikel. Speltbrood is namelijk steeds meer in trek bij mensen. Maar de meeste weten niet wat speltbrood is en wat ze er mee moeten. Sommige mensen weten wel dat het gezond is maar weten niet de exacte achtergrondinformatie. Tijdens dit artikel behandelen we diverse onderwerpen over speltbrood.

Wat is speltbrood wordt in dit filmpje uitgelegd:

Wat is spelt?

Wat is speltbrood? Spelt is een graansoort dat verschillende positieve effecten heeft op het menselijk lichaam. Het heeft een hoge voedingswaarde en dat betekent dat men er vrij snel vol van zit. Iets wat positief is als je bijvoorbeeld moet afvallen. Zodoende hoef je niet perse minder te eten want speltbrood zorgt nou eenmaal voor een verzadigd gevoel. Omdat het zo”n hoge voedingswaarde heeft zorgt het daarnaast ook voor innerlijke rust. Je wordt er namelijk blij en opgewekt van.

Speltbrood wordt dus gemaakt van spelt, een graansoort. Vergis je echter niet wanneer op het etiket van een brood “speltbrood” staat. Het kan namelijk voorkomen dat er maar enkele procenten spelt in verwerkt is waardoor het net lijkt of het echt speltbrood is. Dit is dan niet helemaal waar. Het is daarom het beste als je speltbrood koopt bij de bakker bij jouw in de buurt. Je kunt de bakker dan recht op de man vragen of het volledig uit spelt bestaat.

Spelt is zo gezond vanwege het feit dat het groeit op “arme” grond. Dat wil zeggen dat het niet veel voedingsstoffen nodig heeft om echt te groeien. Daarnaast vinden insecten deze graansoort niet interessant en laten het daarom links liggen. Hierdoor hoeven er veel minder bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om de insecten, beestjes etc te doden. Iets wat erg positief is voor het eten van speltbrood.

De vraag: “Wat is speltbrood”

Deze vraag is hiermee hopelijk beantwoord. Nu is het de vraag hoe dit toegepast kan worden in ons huidig dieet. Nou, dat is gemakkelijk. Je kunt namelijk al het huidige brood dat voornamelijk bestaat uit tarwe vervangen door speltbrood. Besmeer het met een laagje boter en jouw favoriete beleg. Dan komt het helemaal goed! Eet smakelijk…

Wat is speltbrood? Hier geven wij antwoord op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *