Zoals u wellicht al weet is speltbrood het gezondste brood dat er op de markt verkrijgbaar is. Echter kan het weer erg ongezond worden door er ongezond broodbeleg op te smeren. Iets wat natuurlijk niet bedoeling is (u bent namelijk al zo goed bezig). Het is daarom aan te bevelen om gezond broodbeleg te kiezen. Waar moet u echter aan denken als u gezond broodbeleg leest? In dit artikel komt naar voren wat voor soort gezond broodbeleg u kunt gebruiken.

Gezond broodbeleg

Kipfilet als gezond broodbeleg

Kipfilet is een mager vleessoort wat gezonde voedingswaarden heeft. Het bevat namelijk veel eiwitten die u lichaam gebruikt om spieren in stand te houden en op te bouwen. Daarnaast bevat kipfilet weinig calorie├źn waardoor u dit met een gerust hart kunt eten. Kipfilet is er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan gerookt of gebraden kipfilet. Beide soorten kipfilet zijn gezond en daarom prima te eten in combinatie met speltbrood.

Tip: doe er een lekker komkommertje of een beetje sla bij om het nog lekkerder te maken. Gezond broodbeleg hoeft namelijk niet veel moeite te kosten.

Is zoetigheid ook gezond?

Als je denkt aan hagelslag en chocoladepasta dan is dat niet gezond. Echter is er natuurlijk ook gezond broodbeleg. Hierbij moet je denken aan appelstroop. In appelstroop zitten veel ijzer wat door het lichaam goed wordt opgenomen. Naast kipfilet kan je dus ook zoetigheid op het speltbrood smeren. Wil je het helemaal gezond maken dan maak je zelf speltbrood door middel van dit speltbrood recept.

 

Gezond broodbeleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *