Er bestaan verschillende geluiden over afvallen met brood. Maar wat is nou een fabel en wat is een feit. In dit artikel zal ik de verschillende statements behandelen en deze ontkrachten of eerlijk toegeven dat er een kern van waarheid in zit. Een informatief stukje informatie over een gezonde dieet, het brooddieet. Gezond brooddeeg maken met dit recept is binnen “no-time” gemaakt.

Afvallen met brood

Brooddieet: de zin en onzin!

Het brooddieet is een verantwoorde manier van afvallen. In brood (voornamelijk speltbrood) zitten veel voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken bij het afvallen. Dit dieet zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier veel kilo’s verliest. Echter valt of staat het met het verkrijgen van informatie. De belangrijkste vraag die u persoonlijk moet stellen is: hoeveel kcal mag ik daadwerkelijk nuttigen?

Wist u bijvoorbeeld dat het aantal Kcal per persoon verschilt? Het gemiddelde, dus dat is per persoon verschillend, ligt rond de 2000 kcal voor vrouwen en 2500 kcal voor mannen. Echter moet u zich voorstellen als u relatief klein bent en een zittend beroep heeft dat 2000 kcal ERG VEEL calorieën zijn. Zonder enige berekening erop los te laten kan ik mij voorstellen dat dit teveel calorieën zijn voor dit specifieke voorbeeld.

De boodschap van het bovenstaande voorbeeld is dat u exact moet weten hoeveel calorieën u mag hebben. Bereken dit dan ook met de verschillende tools die op internet te vinden zijn. Een handige website daarvoor is de tool van voedingscentrum.nl.

Yoghurt, crackers of beschuit

Je leest veel artikelen over het feit dat brood slecht voor het afvallen is. Ze geven dan in sommige gevallen aan dat yoghurt, crackers of anders beschuit een prima vervanger is. Maar is dat wel zo? Moet brood wel vervangen worden?

In brood zitten erg veel vitamines en mineralen. Yoghurt, crackers of beschuit bevatten weer andere voedingsstoffen. Wanneer men gevarieerd eet zal dit alleen maar ten goede komen. Houdt in ieder geval het aantal ingenomen kcal in de gaten zodat je er niet over heen gaat.

Afvallen met brood en fitness: de ideale combinatie

Wil je afvallen dan moet je opletten wat je eet. Afvallen met brood kan dus prima. Maar het zou nog beter zijn om daarnaast nog te sporten. Daarnaast is dagelijkse beweging, van ongeveer 30 minuten, ook erg goed. Twee keer per week sporten naast deze dagelijkse beweging zal er voor zorgen dat de kilo’s er af vliegen.

Afvallen met brood om kilo’s te verliezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *